Inloopavond kunstuiting geluidsscherm Randweg-noord

BERGEN OP ZOOM – De realisatie van de kunstuiting op of nabij het geluidsscherm op het kruispunt Halsterseweg en Randweg-noord is weer een stap dichterbij gekomen. Onlangs zijn er schetsopdrachten verleend aan twee kunstenaars en een collectief, die hun schetsontwerp op korte termijn gaan inleveren.

Op maandag 12 oktober presenteren de kunstenaars hun ideeën tijdens een inloopavond in de Roncalli Scholengemeenschap. Alle bewoners van Bergen op Zoom kunnen op deze inloopavond met de kunstenaars en met elkaar van gedachte wisselen over de schetsontwerpen. De zaal is open vanaf 19:30 uur. Wie daar niet bij kan zijn krijgt via internet alsnog de kans om op de voorstellen te stemmen.

Op de website van [KidOR) zal vanaf 14 oktober het volledige juryrapport staan, alsmede de schetsontwerpen met daarbij een motivatie en onderbouwing van de kunstenaars. Tot en met 18 oktober kunnen de bewoners van Bergen op Zoom-noord via die site stemmen op hun favoriete ontwerp. Naar verwachting zal nog in oktober de stichting Kunst in de Openbare Ruimte de kunstenaar van het geselecteerde ontwerp opdracht geven voor de uitwerking van dit ontwerp. De planning is dat het winnende idee in het voorjaar van 2016 wordt gerealiseerd.

Foto: [KidOR)