Inschrijving Optocht 2018 komt er aan

BERGEN OP ZOOM – De Bergse Vastenavend komt nu in ras tempo dichterbij. Wie deel wil nemen aan de Optocht moet zich dus binnenkort weer inschrijven. De Stichting Vastenavend roept in een persbericht op het veranderde reglement eens goed door te lezen.

Heb je een onvoorwaardelijke liefde voor de Optocht? Ben je dol op het vermaken van het publiek dat wel vijf rijen dik kan staan? Voel je al hoe dat de warme saamhorigheid je hart een slag laat overslaan? Nou, dan wordt het hoog tijd dat je je komt inschrijven voor de tocht der tochten, de stoet der stoeten, de enige echte Bergse Optocht! Je bent van harte welkom om op zaterdag 20 januari je hart te komen luchten bij D'n Enghel bovenaan de Grote Markt. Éénmalig krijg je de kans om je in te schrijven, dus maak van je hart geen moordkuil! De deuren gaan om 10:00 uur open en om 13:00 uur al weer dicht.
Voordat je je daadwerkelijk inschrijft, moet je ervoor zorgen dat je het inschrijfformulier al ingevuld mee neemt. Terwijl je hand in hand met andere deelnemers in de rij staat te wachten, krijg je ruimschoots de tijd om je hart op te halen aan de sfeer van de naderende Vastenavendtijd en nog eens één keer goed na te denken of dat je het aandurft om op dinsdag 13 februari aan de start van de Optocht te verschijnen.
Neem ook de tijd om het Optochtreglement eens aandachtig door te lezen, want er is heel wat veranderd! Zo is er voor het eerst in de historie van de Optocht een speciale categorie voor jeugd bouwclubs opgericht. En om het leven wat gemakkelijker te maken voor de muzikale Cupido’s, hebben we de muziek categorieën samengevoegd tot één. Dat vraag dus om wat diepgaande overwegingen.
Mocht je door alle spanningen last van hartkloppingen hebben gekregen en niet meer weten hoe je jouw motto of stukje tekst in correct Bergs moet schrijven, is daar de Bergse Kamer om je bij te staan.
Als je de uitdaging van de Optocht niet aandurft of deze uitdaging eigenlijk nog niet groot genoeg is, kan je je ook inschrijven voor het Dweilbendfestival. O, en als u vorig jaar een prijs gewonnen hebt, zo’n beker of trofee, neem die dan mee alstublieft, want dan kunnen die weer liefdevol opgekalefaterd worden voordat we de volgende winnaars eren. Meer informatie is te vinden op www.stichtingvastenavend.nl/optocht.