Intertoys nu echt failliet, winkels toch nog open

AMSTERDAM / BERGEN OP ZOOM – Het zag er al niet rooskleurig uit voor de Nederlandse tak van de Intertoys winkelketen. Er was uitstel van betaling aangevraagd, enkele weken geleden. Inmiddels is vandaag de keten officieel failliet verklaard. Er wordt nog wel aan een doorstart gedacht. De vakbond heeft echter weinig hoop voor de werknemers.

De winkels blijven nog wel even open. Daar hebben de curatoren om gevraagd, zij hopen toch nog op een doorstart. Desondanks ziet het er niet naar uit dat alle schulden kunnen worden afgelost. Ook consumenten met cadeaubonnen moeten opletten. Die kunnen nog tot zondag 24 februari worden ingeleverd.

Deel behouden

Het plan is, aldus de curatoren en het bedrijf, om zo veel mogelijk winkels en werkgelegenheid te behouden. Dan moet er echter wel een koper gevonden worden die de keten, of een deel ervan, durft over te nemen.

De curatoren en het bedrijf zeggen te proberen zo veel mogelijk werkgelegenheid, winkels en franchisenemers te willen behouden bij een doorstart. Maar de vakbond (CNV) is minder optimistisch. Die wijst erop dat een overname nog niet betekent dat personeel mee gaat. Wat het lokaal uiteindelijk betekent, voor de Bergse Intertoys vestiging, is dus nog absoluut niet te zeggen.

Stockfoto (uitsnede): PXhere