Raadslid gedupeerd door nachtelijke diefstal van banden en velgen

Tussen 22.00 en 07.00 uur hebben onbekenden drie velgen en banden van de auto gehaald. (Foto: Facebook / Joey van Aken)

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Joey van Aken (PvdA) schrok vanmorgen danig toen hij zijn auto zag. Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag drie banden, inclusief velgen, van het voertuig gehaald en meegenomen. De diefstal vond plaats in de omgeving Lupineveld-Rozenstraat-Akeleiveld. Van Aken hoopt dat er getuigen te vinden zijn van de nachtelijke diefstal. Via een oproep op social media vraagt hij mensen, die rond het tijd van de diefstal iets gezien hebben, dat bij hem te melden. Van de diefstal is inmiddels aangifte gedaan bij de politie, zo meldt Van Aken.

"Vanochtend om kwart voor acht troffen we onze auto zo aan", schrijft Joey van Aken op Facebook. "Drie van de vier banden, inclusief velgen, zijn gestolen." De banden zijn vermoedelijk verwijderd met een slingerdraaisleutel. "Met hulp van een van de buren hebben we de slinger teruggevonden", aldus Van Aken.

Getuigen gezocht

Via social media doet Van Aken een oproep aan getuigen om zich via Facebook bij hem te melden. "Heb je iets verdachts gezien tussen donderdagavond 22:00 en vrijdagochtend 7.00 op en rondom het Lupineveld, de Rozenstraat of het Akeleiveld? Heb je drie Ford-banden zien liggen? Meld je dan bij ons!" Ook vraagt hij Facebookgebruikers zijn oproep zoveel als mogelijk te delen. Met deze like- en deel actie hoopt hij dat de daders snel gevonden kunnen worden.