Intiem luisterconcert Bergse Elly Kellner en Amerikaanse Heather Bond

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Heather Bond en Elly Kellner zijn twee singer-songwriters uit verschillende werelddelen. Ze leerden elkaar begin dit jaar kennen toen producer en Grammy awardwinnaar Larry Klein (ook uit de USA) hen selecteerde om mee te werken aan het Beyond Music album Same Sky, dat afgelopen 23 augustus wereldwijd werd gelanceerd. Deze plaat telt tien nummers van artiesten van over de hele wereld, waaronder het 'Different, you and I' dat de zangeressen samen voor dit project schreven.

De samenwerking beviel het tweetal zo goed dat Heather eind september naar Nederland reist voor een aantal duo optredens. Ze kijken ernaar uit hun stemmen weer te laten versmelten en aan nieuwe muziek te werken.

Artikel gaat verder onder de video.

Piano pop

Alhoewel Heather uit Nashville komt, de hoofdstad van Country muziek, past haar muziek eerder onder de noemer piano pop. Ze begeleidt zichzelf op dat instrument en brengt vooral ingetogen, gevoelige songs. Naast haar solowerk is ze ook actief in haar band The Daybreaks en eerder waren haar liedjes te zien in TV shows, zoals Jane the Virgin en zelfs in de Amerikaanse versie van Sesamstraat. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe solo album dat in het voorjaar van 2020 uit zal komen.

Solo album op komst

Elly voelt zich met haar vaak zeer persoonlijke liedjes het meest thuis in de ruimte tussen lyrische pop en folk. Ze bespeelt een 4-string gitaar met speciale stemming en wil, naast hier en daar wat humor, vooral een gevoel van warmte én acceptatie bewerkstelligen. Je hoort véél emoties in haar muziek. Eerder toerde ze al met Iain Matthews (UK) en zijn band Matthews Southern Comfort en werkte ze samen met de Canadese troubadour Shannon Lyon. Eind september 2019 komt Elly's langverwachte Engelstalige album The Right Tools uit waar zij ook wordt bijgestaan door verschillende Beyond Music muzikanten. Zij voegden onder meer een vioolarrangement toe vanuit Denemarken, drumpartijen uit Amerika, Bansuri fluit uit Zwitserland en Duduk uit Armenië.

Websites:

Optreden

De dames spelen op 25 september tijdens een huiskamerconcert in Nuenen en geven enkele dagen later een wat groter opgezet luisterconcert in Bergen op Zoom. Ze brengen zowel samen als apart hun eigen songs, zichzelf begeleidend op piano en gitaar. Verwacht een intieme middag vol romantische luchtigheid, melancholie en hoop.

Daar kun je bij zijn, op zondag 29 september (15:00 – 16:45 uur), in Ont-moet, het Centrum voor Aandacht en Bewustzijn aan de Buitenvest 94 in Bergen op Zoom. Verwacht een intieme middag vol romantische luchtigheid, melancholie en hoop. Tickets kosten in de voorverkoop €11,00 en zijn die middag aan de deur voop €15,00 verkrijgbaar. Je bestelt ze via deze link.

LET OP: Ingang via achterzijde Centrum Ont-Moet. Volg bij Ravelstraat 28 de bordjes Centrum Ont-Moet (door de ijzeren poort, rechts aanhouden). Er is voldoende parkeerplaats achter het gebouw.