IVN Groene Zoom houdt fotowedstrijd

BERGEN OP ZOOM – IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. In je tuin, op je balkon, in de buurt en verder weg. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Er is ook een afdeling voor Bergen op Zoom en de regio. Die heeft een leuke fotowedstrijd bedacht.

Soms komen er hele mooie, leuke of bijzondere natuurfoto’s voorbij op sociale media en IVN Groene Zoom wil die graag wat meer voor het voetlicht brengen. Maak jij ook graag foto’s van de natuur, bijvoorbeeld tijdens een wandeling of als je de tuin inkijkt en je oog valt op iets moois? Stuur dan je foto naar ivngroenezoom@gmail.com met vermelding van je naam en leeftijd, wat er op de foto te zien is en waar deze gemaakt is.

Twee leeftijdscategorieën

Omdat natuur door jong en oud beleefd wordt, zijn er twee leeftijdscategorieën voor het inzenden van een foto; één voor jeugd tot 16 jaar en de andere vanaf 16 jaar. Uiteraard staat natuurbeleving voorop maar er valt ook iets te winnen. De makers van de beste foto in hun categorie mogen samen een keer meelopen met boswachter Erik de Jonge van het Brabants Landschap. Zij kunnen dan met hem meekijken en zien wat hij zoal tegenkomt in de natuur, zo gewenst met de camera in de hand.

De beste drie foto’s per categorie worden via de website, sociale media en de Nieuwsbrief van IVN Groene Zoom getoond. De makers van deze foto’s krijgen bovendien een dvd van Mark Kapteijns. Deze bekende filmmaker heeft meerdere succesvolle, prachtige natuurfilms op zijn naam staan, opgenomen in gebieden van het Brabants Landschap. Houd jij van natuur en fotograferen, doe dan mee en spoor anderen in jouw omgeving aan ook eens die camera te pakken. IVN Groene Zoom ziet uit naar de inzendingen.

Er zijn wel een paar voorwaarden en spelregels:

  • Foto’s moeten betrekking hebben op natuur van de Brabantse Wal en gemaakt zijn in het winterseizoen.
  • Er kan één foto per deelnemer worden ingestuurd.
  • Inzendingen zijn welkom t/m zondag 7 januari 2018.
  • De winnende foto’s worden op 14 januari 2018 bekend gemaakt via sociale media.
  • De jury wordt gevormd door de beheerders van de IVN Groene Zoom website, Facebookpagina, Twitter, de maker van de Nieuwsbrief en boswachter Erik de Jonge. Over de uitslag zal niet worden gecorrespondeerd.