JazzBoZ hoogtepunt 20 mei: FanJAZZtic | Basisschoolconcert

Op vrijdag 20 mei begint JazzBoZ 2016. We lichten er steeds een dag eerder één hoogtepunt uit, geselecteerd door de organisatie zelf. Vandaag aandacht voor een uniek educatief en muzikaal project.

FanJAZZtic is Educatief project voor alle groepen 7 van het primair onderwijs o.l.v. Jeroen Wierikx. Een schoolconcert dat je in beweging brengt, waarvan je in vervoering raakt, waarbij je heen en weer geslingerd wordt en het jumpen niet uit kan blijven!

Nadat de kinderen achter een jazzband met Grand Marchall vanaf de Grote Markt richting Stoelemat zijn getrokken, zorgt presentator Jeroen Wierikx er persoonlijk voor dat echt he-le-maal niemand stil kan blijven zitten op zijn of haar stoel tijdens deze swingende jazzsessie.

Dit educatieve project voor alle groepen 7 van de Bergse lagere scholen, is een samenwerkingsverband tussen de Stichting Bergse Jazz Evenementen, CKB De Maagd en een aantal muzikanten. Ter voorbereiding van dit jazzconcert krijgen de leerlingen een lesbrief in de klas, vaak ook gekoppeld aan een creatieve opdracht. Honderden kinderen komen zo reeds jong in aanraking met de ins & outs van jazz…..je kunt er wat JazzBoZ betreft natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen!

De Stoelemat | vrijdag | 10:00 | 11:30 & 13:30 | 15:00