Jeugd gaat tijdens Bergse Vastenavend ‘oe wa late zien’

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Lotte van Terheijden heeft er heel veel zin in. Ze mag dit jaar de hoofdrol spelen in 'Me Zulle n'Oe Wa Late Zien', de Vastenavendrevue van Leutkommietee D'n Olifanten'aar. Bergse jongeren laten op een eigentijdse wijze zien hoe zij het feest ervaren en graag vieren. Het wordt een show waar de leut van af spat!

Lotte is 16 jaar en heeft al heel wat toneelervaring, vertelt ze. "Ik stond in groep 7 al in een schoolmusical. Heb ook met openluchtspelen over het beleg van Bergen op Zoom en 'Exodus aan de Schelde' voor een groot publiek gestaan." Op het Roncalli zit ze in de Junior Musical Class en daarmee speelde ze ook al vier producties. Ze werd door voor D'n Olifanten'aar gevraagd door regisseur Diemer van Wijk en dit is de derde revue waarin ze meespeelt. Deze keer als Saar van d'n Olifanten'aar, een hoofdrol dus.

Eigen kijk op het feest

Wie Saar is? Lotte legt het uit: "Ze is eigenlijk een soort ambassadrice van de jeugd van het Krabbegat. Jongeren houden vaak ook van Vastenavend maar willen het wel op hun eigen wijze kunnen vieren en vorm geven. Dat doen we dus onder meer in deze show." Zelf vindt het het ook een erg leuk feest, ze gaat graag met vrienden op stap dan. "We komen niet overal binnen maar gelukkig zijn er genoeg plekken waar het wel mag en op straat kan het ook erg gezellig zijn."

Vrolijke, energieke show

De gehele revue gaat dus uit van hoe jonge mensen naar het feest kijken. Dit jaar is er zelfs een denktank opgericht die veel inpunt heeft geleverd voor het programma. "Daar zat ik ook in", vertelt Lotte. "Super leuk om mee te schrijven en de dingen die je bedacht heb terug te zien komen." Ze is zeer enthousiast over wat er op 27 en 28 januari op de planken van De Maagd komt. "Het wordt een show vol jeugd, die een vrolijke eigen kijk op een heel mooi feest laat zien. Met veel energie en variatie, vol zang dans en spel. Ik hoop dat heel veel mensen komen kijken."

Optocht als opening

Ook over het deel voor de revue in De Maagd is Lotte heel enthousiast. Traditiegetrouw begint het programma namelijk op de binnenplaats van Het Markiezenhof. Daar verzamelen Saar, de andere spelers en het publiek zich voor een leutige optocht richting De Maagd. "Dat is altijd heel leuk en bijzonder", aldus de hoofdrolspeelster. "Ik heb er nu al ontzettend veel zin in."

'Me Zulle n'Oe Wa Late Zien' wordt opgevoerd op zaterdag 27 januari (14.30 en om 19.30 uur) en op zondag 28 januari (14.30 uur). Kaarten kosten €7,50 en zijn te bestellen via de website van De Maagd. Meer weten over de revue en het Leutkommietee D'n Olifanten'aar? Dat kan via Facebook.