Jongens (12, 13) bruut beroofd bij bussluis Laan van Hildernisse

De daders zijn nog steeds spoorloos. De politie roept daarom geruigen van deze straatroof op om zich te melden. (Archieffoto)

BERGEN OP ZOOM – Bij de bussluis aan de Laan van Hildernisse in Bergen op Zoom zijn zaterdagavond twee kinderen het slachtoffer geworden van een brute straatroof. De jongens van 12 en 13 zijn beroofd van hun portemonees, waarbij de jongen van 13 is geslagen en een bloedneus opliep. De twee daders zijn volgens de politie vermoedelijk van Marokkaanse en Nederlandse afkomst. De slachtoffertjes zijn 'erg geschrokken van deze laffe beroving',  die om ongeveer 22.30 uur gebeurde.

De twee jongens die bij elkaar zouden gaan logeren en daarom wat later op straat waren dan gebruikelijk, zo meldt de politie. "Ze stonden even te wachten bij de bussluis en schrokken zich een ongeluk van twee mannen die ineens bij hen stonden en geld eisten." De jongens gaven aan geen geld te hebben. Een van de twee mannen heeft toen de kleding van de 13-jarige jongen doorzocht en vond een portemonnee. Toen hij ook nog aanstalten maakte om de telefoon van de jongen af te pakken, gaf de jongen hem een duw. De man sloeg de jongen hierop een bloedneus. Meteen hierna renden de twee mannen weg in de richting van de Middelvliet. De jongens zijn hulp gaan halen bij de ouders van de 12-jarige jongen maar de daders waren in geen velden of wegen meer te vinden. Daarop hebben de slachtoffers, samen met huin vaders, de volgende dag aangifte gedaan op het bureau.

Signalementen

De politie heeft de volgende signalementen van de daders vrijgegeven:

Dader 1: Had volgens de jongens een Marokkaans uiterlijk. Hij was tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en had zwart krullend haar dat opgeschoren was aan de zijkanten. De man had opvallend grote oren. Hij was in donkere kleding gekleed en droeg zwarte Nike Air Max schoenen.

Dader 2: Had een Nederlands uiterlijk. Hij was langer dan dader 1, want zijn lengte wordt geschat op 1.90 meter. Deze man droeg ook donkere kleding.

De politie zoekt getuigen van de brute straatroof en vraagt hen zich te melden. Ook mensen die denken het tweetal te herkennen aan de combinatie van de signalementen, worden verzocht dit bij de politie te melden in het belang van het onderzoek. Dat kan via:

– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
– anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant