Jongens aangehouden voor brandstichting

BERGEN OP ZOOM – Dinsdagmiddag rond 15.15 uur rukte de brandweer uit voor een brand in het natuurgebied aan de Boulevard in Bergen op Zoom. De brand werd snel geblust, maar een paar minuten later kwam er weer een melding binnen van een brand. Dit keer in het natuurgebied aan de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. Politieagenten zijn meegereden op beide meldingen.

Toen een van de agenten aan kwam bij de melding aan de Markiezaatsweg werd hij gewezen op een derde brandje dat woedde aan de overkant van het meer aan de Noordlandseweg. In alle drie de gevallen verklaarden getuigen dat zij twee jongens hadden zien lopen in de buurt van de brandjes. De signalementen die de getuigen opgaven kwamen steeds overeen, dus de agenten zijn op zoek gegaan naar deze twee jongens, omdat zij mogelijk betrokken konden zijn bij de brandjes.

Op de Noordlandseweg werden de twee omstreeks 15.45 uur door de politie aangesproken en aangehouden. De jongens, een van 14 en een van 18 jaar oud afkomstig uit Bergen op Zoom, zijn overgebracht naar het politiebureau. Nadat zij door de politie zijn gehoord, zijn ze in vrijheid gesteld. Het onderzoek is daarmee nog niet afgerond.

Getuigen gezocht

De politie is nog op zoek naar getuigen die iets gezien hebben dat met deze melding te maken kan hebben. Als u getuige bent geweest en u hebt nog niet met de politie gesproken, dan wordt u verzocht zich te melden. Kennelijk hebben zich dinsdagmiddag bij de brandweer twee dames als getuige gemeld. Dit betroffen wandelaars en zij konden een goede omschrijving geven van de twee jongens.

De politie wil graag in contact komen met deze twee vrouwen. De ene vrouw had blond haar en was tussen de 30 en 40 jaar oud. De andere vrouw was vermoedelijk iets ouder en had donkerder haar. Herkent u zichzelf in deze omschrijving, dan wordt u ook vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06 1220 7006), maar u kunt zich natuurlijk ook persoonlijk melden op het politiebureau in Bergen op Zoom.

Bron: Politie.nl / Foto: Pixabay/readon