Juridisch conflict tussen gemeente en aannemer wordt arbitragezaak

BERGEN OP ZOOM – Er is sprake van een conflict tussen de gemeente en aannemersbedrijf Krinkels BV, dat saneringswerkzaamheden aan de Parallelweg verzorgde en meer kosten moest maken dan voorheen was afgesproken. De partijen hopen er via arbitrage samen uit te komen.

Wethouder Patrick van der Velden kan er natuurlijk niet te diep op ingaan: “Bij de Parallelweg zijn door Krinkels werkzaamheden uitgevoerd in onze opdracht. Dat bedrijf vindt dat het aan de gemeente ligt dat ze extra kosten moesten maken, wij bestrijden dat.” Er zou volgens de aannemer vooraf niet duidelijk genoeg gecommuniceerd zijn over de verwachte werkzaamheden.

Meerkosten

De betreffende bodemsanering bleek ingewikkelder te zijn dan vooraf was voorgespiegeld, stelt het bedrijf. Daarom duurden de werkzaamheden langer dan was ingecalculeerd en die extra kosten moet de gemeente betalen, vindt het bedrijf. De gemeente zegt wel voldoende duidelijk te zijn geweest over de verstrekte opdracht.

De zaak wordt in eerste instantie niet aan een rechter voorgelegd, men hoopt er via arbitrage uit te komen. Dat houdt in dat onpartijdige maar in het betreffende vakgebied ervaren mensen een oordeel vellen over het geschil. Wanneer dit precies gebeurt, kon de wethouder niet zeggen.

Afbeelding: Pixabay/Gerd Altmann