Kamerhuurder (44) schopt rel en belandt in gevangenis

In de Rijkebuurtstraat is woensdagavond een 44-jarige man opgepakt, nadat hij zich agressief gedroeg naar zijn medebewoners. Hij is door de politie meegenomen en moet nog een lopende gevangenisstraf uitzitten. (Foto: Han Verbeem)

 

BERGEN OP ZOOM – Een 44-jarige man is woensdagavond opgepakt in diens kamerwoning aan de Rijkebuurtstraat, nadat hij kort daarvoor zijn huisgenoten zou hebben bedreigd. De huisbaas wilde de amokmaker uit diens kamer zetten maar de verdachte verzette zich. Toen de politie kwam, weigerde de Bergenaar een identiteitsbewijs te tonen waarop hij werd aangehouden. De man bleek bovendien nog een gevangenisstraf van anderhalve maand te moeten uitzitten voor een eerder vergrijp.

Rond half acht kreeg de politie een melding van de schermutseling in het pand aan de Rijkebuurtstraat, waar kamerwoningen worden verhuurd. Agenten wilden de verhalen aanhoren van alle betrokkenen, dus ook van de later aangehouden verdachte, maar deze wenste op geen enkele manier mee te werken. De overige huisgenoten hebben wel hun verhaal gedaan, maar deden geen aangifte.

Aangehouden

Nadat de agenten uiteindelijk de 44-jarige Bergenaar opgedroegen om zijn identiteitsbewijs te laten zien, bleef hij dit weigeren en is hij aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij even later weer in vrijheid gesteld, maar direct weer aangehouden omdat er nog een gevangenisstraf van 43 dagen openstond.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant