Kentekenplaat leidt naar dader botsing

BERGEN OP ZOOM – Een 33-jarige Bergenaar is zondagmorgen vroeg aangehouden, nadat hij met zijn auto tegen een geparkeerde auto aan de Van der Rijtstraat was aangereden. Hij was onder invloed. Na de aanrijding ging de Bergenaar er vandoor maar de politie wist de man snel te vinden. De automobilst had namelijk een kentekenplaat verloren bij de botsing.

Het ongeval gebeurde rond vijf uur 's morgens. Agenten troffen op deze plaats een geparkeerde auto aan met schade. De brokkenpiloot was er inmiddels al vandoor gegaan. Wel was op straat een kentekenplaat blijven liggen, als stille getuige van het ongeval.

Geen rijbewijs en teveel gedronken

Toen de politie aanbelde bij het woonadres van de eigenaar van de auto, deed de verdachte open en biechtte het voorval op. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring en een ademanalyse. Daarbij blies hij bijna drie maal meer dan de toegestane limiet van 220 ug/l. Ook bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant