Veel enthousiasme en goede ideeën tijdens Workshop NLdoet

HALSTEREN – Donderdag 10 december zijn 20 mensen vanuit verschillende verenigingen en stichtingen uit de regio naar de workshop ‘Haal meer uit NLdoet' gekomen in De Wittenhorst in Halsteren. Zij kregen van  Marcel van Spronsen van het Oranje Fonds en Anita Karremans van Samen in de Regio tips en informatie over het bedenken van zinvolle NLdoet-klussen voor hun organisatie.

NLdoet is een landelijk initiatief dat in 2016 op 11 en 12 maart plaatsvindt. Het organiserende Oranje Fonds zet hiermee vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Plan van aanpak

De aanwezigen kregen uitleg over hoe je zoiets aanpakt, wanneer je aan NLdoet mee wil doen. Een klus bedenken is één ding, maar hoe zorg je ervoor dat bedrijven of vrijwilligers de klus komen doen. Tevens kwamen de procedure van het aanmelden van een klus en het aanvragen van een financiële bijdrage aan bod. Een financiële bijdrage kan tot 25 januari 2016 worden aangevraagd. Indien men  een NLdoet promotiepakket wil ontvangen dan moet men ook  niet te lang wachten met het aanmelden van de klus, want ook hier geldt op is op!

Het was geen avond waarop men alleen maar moest luisteren. Iedereen werd aan het werk gezet. Na een uitgebreide kennismaking kreeg men de opdracht om ieder voor zich een paar wensen te benoemen en deze op te schrijven. Daarna werden deze wensen met anderen besproken en kon men elkaar tips geven voor een succesvolle NLdoet klus. Er zijn veel ideeën en kansen besproken en de bezoekers gingen vol inspiratie huiswaarts. De initiatiefnemers van de avond hopen dat er niet alleen leuke klussen worden aangemeld, maar dat deze ook worden uitgevoerd.

Voor meer informatie of persoonlijk advies kan men terecht bij info@sameninderegio.nl of 0164-707510.