Kerstdiner van Samen Verdelen in volle Stoelemat

BERGEN OP ZOOM – Stichting Samen Verdelen organiseert ieder jaar een kerstdiner voor mensen die dit zich zelf niet kunnen veroorloven. Dit jaar alweer voor de achtste keer, al was het spannend genoeg. Wegens het wegvallen van subsidies was het maar de vraag of er voldoende budget zou zijn. Met een crowdfunding actie en de nodige sponsoring is het toch nog gelukt. En er is goed nieuws voor de toekomst, deelde de gemeente vanavond mee.

Het initiatief komt van Connie Musters, die na het zien van een tv-programma over armoede in Nederland, jaren terug besloot iets positiefs te doen voor die groep mensen. Ze benaderde de gemeente en instanties, onder meer om de juiste gasten te kunnen uitnodigen, en verzamelde een paar mede-organisatoren om zich heen. Stichting Samen Verdelen was geboren. Wat begon met een avond voor 70 mensen is in acht jaar tijd uitgegroeid tot bijna 250. "Helaas is de doelgroep er bepaald niet kleiner op geworden". meldt Connie. Ze is wél blij dat ook de gemeente dat inziet. Wethouder Arjan van der Weegen zei vanavond toe, voor een volle zaal, dat de stichting voortaan op subsidie kan rekenen. "Daar houden we hem aan natuurlijk", lacht een tevreden voorzitter.

Vrolijke avond

De gasten kregen niet alleen een drie-gangen-diner voorgeschoteld maar ook gezellig entertainment, met onder meer tonprater Den Teun, een loterij en zang van Marijn van Geel. Voor de kids was een aparte hoek ingericht dus ook die hoefden zich niet te vervelen. Vanzelfsprekend ontbrak de kerstman evenmin.

De Samen Verdelen voorzitter is blij, laat ze weten. Met de vele hulp, de vrolijke gezichten in de zaal en de toegezegde bijdrage van de gemeente. Toch blijft ze een beroep doen op gulle gevers: "Die subsidie wil natuurlijk niet zeggen dat we er nu zijn. Bijdragen blijven van harte welkom, om minstens hetzelfde aantal mensen te kunnen ontvangen en een avond van niveau te bieden. We hopen dat mensen blijven doneren om dit ook volgend jaar weer mogelijk te maken."

Klik hier om een bijdrage te doen en Samen Verdelen te helpen.