Kip en Apie neemt met feestje van Matthijs nieuwe ruimtes in gebruik

BERGEN OP ZOOM – Dolgelukkig zijn ze bij Stichting Kip en Apie. Ze hebben vanaf nu eigen ruimtes voor de kinderfeestjes die ze vieren, bij het Facilitair Bedrijf aan de Edisonlaan. Een groot deel van die feestjes zijn voor kids die het thuis niet zo breed hebben en soms voor het eerst hun verjaardag vieren. De overige, betaalde feestjes, zijn er om de eerstgenoemde zo veel mogelijk te bekostigen. Vandaag werden de ruimtes officieel in gebruik genomen, met het feestje van Matthijs.

"Of een feestje betaald of niet is, is helemaal niet van belang", vertelde Kip en Apie initiatiefneemster Hilde Bruning ons eerder al eens. "Ieder kind verdient een even leuke verjaardag, wat ons betreft. Daarin maken we geen enkel onderscheid."

Waarom ze dit zo'n belangrijk doel vindt? "Het raakt kinderen écht als er nooit eens wat te vieren valt. Omdat ze geen feestje geven waarvoor ze andere kinderen uit kunnen nodigen, worden ze zelf ook bijna niet gevraagd. Dat doet pijn bij een kind. Ze kunnen er zelfs van in een sociaal isolement raken. Ik vind dat een droevige gedachte. Natuurlijk weten wij ook wel dat we met onze feestjes de wereld niet veranderen. Maar als je het geluk op zo'n smoeltje ziet tijdens zo'n feestje en je hoort van geëmotioneerde ouders hoe fijn ze dat vinden, dan weet je waar je het voor doet."

Stichting met meer mogelijkheden

Sinds dit jaar is Kip en Apie een officiële stichting geworden. Dat maakt het organiseren eenvoudiger maar is ook belangrijk voor sponsors. Tot voor kort werd er zo veel mogelijk vanuit huis georganiseerd en mochten Hilde en haar vrijwilligers gebruik maken van de ruimte in de Emmauskerk. Vanaf nu is het allemaal veel makkelijker geworden. Voortaan vinden de feestjes plaats in de pand van het Facilitair Bedrijf, waar Kip en Apie twee ruimtes ter beschikking heeft. Vandaag was het thema 'Ridders', zaterdag kan het weer iets heel anders zijn. In de grote loods is tevens een speciaal hok gebouwd waar al die spullen zijn opgeslagen vanaf nu. "Dat schéélt ons een hoop gesleep!", klinkt het opgelucht.

Kids staan centraal, óók bij de opening

Reden dus voor een feestje. Niet met hoogwaardigheidsbekleders maar, geheel volgens de Kip en Apie gedachte, met de kinderen centraal. Dus Matthijs, de jarige van vandaag, mocht als eerste zijn naam zetten op de speciaal hiervoor gemaakte verjaardagkalender, die over een jaar ongetwijfeld bommetjevol staat.

Oh ja, en natuurlijk kan Stichting Kip en Apie nog sponsors gebruiken…