Bergse Vastenavend zoekt ICB-ers!

OPROEP VAN DE STICHTING VASTENAVEND:

Vele honderden vrijwilligers zorgen jaar na jaar voor een beestachtig warme en uiterst sfeervolle Bergse Vastenavend. Zo maken we ons eigen feest, maar vanzelf gaat dat niet. Daar zijn doorzetters voor nodig, geen angsthazen, niet voor de poes en zeker niet bang voor een beetje weer of wind. Dat geldt bovenal voor de leden van de Incasso Commissie Burgerij, de ICB.
De ICB zamelt geld in bij de Bergse bevolking. Geen gemakkelijke opdracht, want er kan geen bot gevangen worden. Daarom zijn er mensen bij die alle dagen op zoek gaan naar avontuur, diep in het hart van onze samenleving. Daar waar het fundament wordt gelegd voor het Bergse Vastenavend feest. Belangrijker dan dat wordt het niet snel!
Wil jij ook je steentje bijdragen? Denk jij dit varkentje te kunnen wassen? Pak dan nu je kans, want we zijn op zoek naar versterking. Stuur een e-mail naar icb@stichtingvastenavend.nl. Dan nemen wij contact met je op en voordat je het weet, loop je op straat!
De ICB bestaat uit bijna twee honderd mannen en vrouwen die, onder de hoede van de Financiële Commissie van de Stichting Vastenavend, collecteert voor de Bergse Vastenavend. Al die mannen en vrouwen gaan in de weken voorafgaand aan Vastenavend op stap door ‘t Krabbegat. En dat dat de moeite waard is blijkt wel uit de opbrengst van de afgelopen jaren: gemiddeld zo om en nabij 77.000 euro! Een cruciale bron van inkomsten waar de Vastenavend op drijft. Inkomsten die direct terugvloeien in het feest in de vorm van bijvoorbeeld prijzengeld voor optochtdeelnemers. Zonder de inzet van al die ICB’ers zou dat nooit zijn gelukt.
Als lid van de ICB krijg je voor je inzet, behalve warme ontmoetingen bij koude voordeuren en heel veel leut, heel wat terug. Wat dacht je van een glanzende Gulde-Krab die laat zien dat jij bij de ICB hoort, toegangskaarten voor het Neuzebal, het Dweilbandfestival en de Sluiting èn ook nog een eigen ICB-feestavond waarop Prins Nilles III, met zijn gevolg, de opbrengst van de jaarlijkse collecte bekend komt
maken.
Agge Mar Leut Et!