Kip en Apie op bezoek bij Circus Bossle

BERGEN OP ZOOM – Onlangs werd de redactie benaderd met de vraag of we aan wilden kondigen dat Circus Bossle een paar dagen op stadspark Kijk-In-De-Pot zou staan. We mochten er tevens wat kaarten voor weggeven. Maar daar bleef het niet bij…

Onze redactie heeft al bijna sinds de oprichting een zwak voor Kip en Apie: een initiatief, inmiddels stichting, om kinderen die het thuis niet breed hebben toch een leuke verjaardag en soms ook een ander feestje te bieden. We namen dus contact op met Circus Bossle en vroegen of er ook wat kaartjes waren voor dit bijzondere lokale goede doel. Daar hoefden ze niet eens over na te denken, er werd meteen volmondig ja gezegd. Lees hier het verslag van Sylvia Moelands, begeleidster en vrijwilligster bij Kip en Apie:

Op woensdag 20 juni kreeg ik als vrijwilliger van stichting Kip en Apie de kans om samen met een aantal kinderen Circus Bossle te bezoeken. Vooraf waren de kinderen nog ietwat gespannen, dit was namelijk de eerste keer dat ze naar het circus zouden gaan.
Met veel zin en nieuwsgierigheid namen wij plaats op de tribune en keken naar de voorstelling. De voorstelling duurde anderhalf uur en bestond uit diverse acts. Zo hebben we ezels, pony's, geitjes en paarden voorbij zien komen; gelachen om een erg grappige clown; met bewondering gekeken naar het jongleren en koorddansen; met spanning gekeken naar het messenwerpen bij een cowboy-act; op het randje van de tribune gezeten bij het kijken naar een vuurspuwende man en nog veel meer! In de pauze van een kwartier en na afloop van de voorstelling zijn wij achter de tent gaan kijken bij de dieren uit het circus en hebben deze ook kunnen aaien.
Al met al was het een geweldige show en daar waren ook de kinderen het zeker mee eens: ze wilden niet meer naar huis en zien een carrière voor zich in het circus. Er werd zelfs al geoefend met een stok. Het was erg leuk om de kinderen zo'n mooie eerste ervaring bij het circus te kunnen geven.

Sylvia maakte een hele serie leuke foto's. Die kun je hier op je gemak bekijken.