Klaas Otto opgepakt voor brandstichting, witwassen en afpersing

Klaas Otto, oud-generaal van No Surrender, zit sinds vanmorgen vast. Hij mag geen contact hebben met de buitenwereld, zo laat de politie weten. (Foto: Politie RE Zeeland-West-Brabant)

BERGEN OP ZOOM – De oud-generaal van motorclub No Surrender, Klaas Otto, is vanmorgen in zijn woonplaats Bergen op Zoom aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De 48-jarige Bergenaar wordt verdacht van witwassen, afpersing en brandstichting. Volgens de politie zit Otto nu in beperkingen, wat zoveel betekent dat hij geen contact met anderen dan zijn advocaat mag hebben.

"Vanwege de verdenking van witwassen werd op 11 mei de woonwagen van de verdachte aan de Rijsselbergen doorzocht", zo laat de politie weten. "Ook werd die dag bij een financieel specialist de boekhouding van verdachte in beslag genomen." Bij de zoekingen werd gezocht naar bewijzen van witwassen en naar mogelijkheden om beslag te leggen op vermogensbestanddelen.

Financieel strafrechtelijk onderzoek

Er werd in opdracht van de Officier van Justitie een strafrechtelijk financieel onderzoek tegen Otto geopend. "Uit onderzoek van financieel rechercheurs komt namelijk naar voren dat de verdachte in de afgelopen jaren aanzienlijke bedragen heeft uitgegeven zonder dat deze legaal verantwoord zijn. Het vermoeden bestaat dat transacties door hem zijn uitgevoerd, middels illegaal verkregen geld afkomstig van criminele activiteiten."