Randweg Zuid-West officieel geopend

BERGEN OP ZOOM – Donderdagmiddag zijn zowel Randweg Zuid-West als het nieuwe cameratoezichtsysteem op bedrijventerrein Theodorushaven en Noordland in officieel in gebruik genomen. Een lange periode vol tegenslagen is daarmee afgesloten. De er gevestigde bedrijven en de gemeente kijken weer met goede moed naar de toekomst, zo was de boodschap.

Wethouder Patrick van der Velden mocht het eerste deel van het programma voor zijn rekening nemen. Hij complimenteerde de bedrijven met hun geduld. De aanleg van de weg heeft veel vertraging opgelopen, mede omdat leidingen en kabels eronder heel anders lagen dan vooraf bekend was. Nu het echter klaar is wordt dit deel van de stad een mooie entree, aldus de wethouder. Met een nieuwe wijk die aan het ontstaan is, een goed wegennet en een bedrijventerrein dat weer prima toegankelijk is.

Samen met de eigenaar van installatiegroothandel Beuken BV maakte de wethouder een rondje in een 'groene' Golf. De milieubesparende auto moest verwees naar het feit dat de stoplichten van de randweg op elkaar worden afgestemd, wat verkeersdoorstroming moet verbeteren. Wel vertelde Van der Velden dat dit nog niet werkt. De verwachting is dat weggebruikers hier nog een weekje geduld voor moeten hebben.

Kentekenregistratie

Vervolgens was wethouder Ad Coppens aan de beurt, die het nieuwe cameratoezicht introduceerde. Ook hij meldde dat dit meer om het lijf heeft gehad dan was voorzien, om financiële redenen maar tevens vanwege privacy-aspecten. Het systeem registreert bijvoorbeeld kentekens en slaat die info een week op.

Namens de gezamenlijke bedrijven bedankte Peter van den Eijnden, manager bij Sabic, de gemeente hartelijk voor de samenwerking. Door Aangenaam Bergen op Zoom In Business is 25.000 subsidie in de realisatie van het cameratoezicht gestoken. Van den Eijnden sprak tevens de wens uit dat ook de groenvoorziening op het bedrijventerrein nog eens een financiële injectie kan krijgen. DIe laat nu qua uitstraling te wensen over, zei de vertegenwoordiger van het bedrijfsleven.