Klaas Otto werd opnieuw gearresteerd op verdenking van geplande liquidatie

In de woning van Otto werd eerder dit jaar al een huiszoeking gedaan wegens verdenking van witwaspraktijken.

BREDA / BERGEN OP ZOOM – Vorige week vrijdag werd Bergenaar Klaas Otto opnieuw gearresteerd, net nadat hij van een rechter weer mocht gaan. Justitie gaf aan over nieuwe informatie te beschikken. Vandaag werd duidelijk wat dat was: hij wordt verdacht van het beramen van een liquidatie.

NRC Handelsblad meldde het nieuws vananavond in een bericht. Justitie wil niet zeggen wie het doelwit was maar verscheidene opsporingsbronnen hebben de plannen bevestigd.

Otto werd vorige week gearresteerd in zijn woning en vastgezet. Later die week besloot een rechter dat er te weinig bewijs was om hem vast te houden. Hij mocht eigenlijk weer gaan dus maar werd, nog in zijn cel, opnieuw aangehouden. Nu blijkt dus naar aanleiding van een liquidatieonderzoek. Volgens het NRC zet het Openbaar Ministerie alles op alles om te voorkomen dat hij vrij komt. Zo wordt aanstaande woensdag de eerdere beslissing van de rechter om hem te laten gaan aangevochten en donderdag wordt beslist of de nieuwe liquidatieverdenkingen voldoende reden zijn om hem vast te houden.