Kopje koffie drinken met wijkagenten Bergse Plaat

BERGEN OP ZOOM – Gratis een kop koffie drinken met een wijkagent in fastfoodrestaurant McDonalds? Dat kan vanaf nu iedere eerste woensdag van de maand in de McDonald's aan de Boulevard. Bergse Plaat wijkagenten Jesse Smidt en Nick van de Rijt zijn dan twee uurtjes aanwezig voor ‘Koffie met een cop'. Ze praten dan met inwoners over wat er speelt in hun wijk en beantwoorden vragen.

Restaurantmanager Jeffery Baardwijk klopte met dit voorstel aan bij de wijkagenten en die reageerden meteen enthousiast. Op woensdag 7 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur is de eerste ‘Koffie met een cop’ en iedereen is welkom. Jesse en Nick: “Het is een laagdrempelige manier om in contact te komen met de wijkbewoners. We kunnen bespreken wat er leeft in de omgeving van de mensen. En we kunnen mensen tips en adviezen geven over bijvoorbeeld het voorkomen van inbraken of babbeltrucs. Het restaurant is een ontmoetingsplaats voor jong en oud. McDonalds biedt de bezoekers een gratis drankje aan.“

'Koffie met een cop' start op woensdag 7 maart. Elke eerste woensdag van de maand zijn wijkagenten Jesse Smidt en Nick van de Rijt tussen 14.00 en 16.00 uur aanwezig in de McDonald’s aan de Boulevard-Noord.

Bron: Politie.nl, Afbeelding: Politieteam Bergen op Zoom (Facebook)