Wetteloosheid regeert in en om de Bosstraat, aldus VVD

BERGEN OP ZOOM – De VVD is het ‘wild west-parkeren’ in de Bosstraat en omgeving meer dan beu, laat fractievoorzitter Gertjan Huismans weten in een brief aan het college. Hij vraagt zich af waarom er niet meer wordt gehandhaafd en wil aanvullende maatregelen.

In zijn mail stelt Huismans dat de wetteloosheid regeert in de betreffende straten. Ondanks het feit dat onlangs in de Bosstraat -en een deel van de Potterstraat- metalen paaltjes op de rand van het trottoir zijn gezet, staan er nog steeds te pas en vooral te onpas auto’s geparkeerd. Tussen die palen of gewoon aan de andere zijde op de stoep.

Inwoners balen

De VVD-fractie ontvangt veel klachten over het wildparkeren in de Bosstraat, Potterstraat en Penstraat, meldt de fractievoorzitter. Hij schrijft: “Bijna continue wordt geparkeerd op de stoepen voor een ‘kapsalon’. Met name in de avonduren kan je doen en laten wat je wil. Inwoners balen dat voor de minste overtreding een bekeuring onder de ruitenwisser zit op de gereguleerde parkeerplaatsen maar zet je je knipperlichten aan in de Bosstraat Potterstraat dan komen de overtreders overal mee weg.”

Zonde van het geld

De nieuwe paaltjes blijken dus weinig effect te hebben. Huismans: “Jammer van de kosten die hiervoor zijn gemaakt. Komen er nu ook dure palen aan de overzijde? Waar is parkeerbeheer als er gereguleerd moet worden?” Hij geeft aan het mede zo zonde te vinden omdat de Bosstraat als aanloopstraat echt is opgeleefd. “Daar hebben de ondernemers hard voor gestreden.” Dat er dus af en toe geladen of gelost moet worden is voor zijn partij geen probleem.

Vrijstaat

Ook fietsers en voetgangers ondervinden veel hinder van het illegaal geparkeerde auto’s, weet de VVD. “Met name in de avonduren lijkt het op een vrijstaat”, stelt de brief. “Veel inwoners en ondernemers storen zich aan de wetteloosheid, waarop eigenlijk niet wordt gehandhaafd.” Het lijkt er bovendien op dat heel veel ondernemers sleutels hebben om de verzinkbare palen in Penstraat en op die manier oneigenlijk gebruik maken van deze straat, met alle overlast van dien voor de bewoners.

Volop ideeën

Huismans en zijn fractie hebben een aantal suggesties voor het college om de overlast aan te pakken. Ze stellen een stopverbod voor in deze straten, zodat iedere automobilist die illegaal parkeert direct kan worden bekeurd. Ondernemers voor wie dat nodig is moeten een bezorgvergunning kunnen kopen. Paalsleutels die oneigenlijk gebruikt worden, moet de gemeente direct innemen.

De VVD denkt dat er ruimte is voor een extra parkeerplaats voor kort parkeren op de hoek Bosstraat – Hoogstraat. De plantenbakken van de horeca zouden na het terrasseizoen weg moeten bij de twee kort-parkeerplaatsen in de Bosstraat. Parkeerbeheer moet voortaan ook in de avonduren gaan handhaven. En in de Roskamstraat, op de vrachtautostrook bij het vroegere Albert Heijn magazijn, zouden minstens vijf kort-parkeerplaatsen kunnen komen. Dat is immers ook vlak bij de Bosstraat. Volgens de VVD mogelijkheden genoeg om echt wat aan de overlast en ‘wetteloosheid’ te doen.

Foto’s: VVD Bergen op Zoom