Verdachte aangehouden na wilde achtervolging

BERGEN OP ZOOM / THOLEN – Vrijdagavond heeft er een wilde achtervolging plaatsgevonden, die begon aan de rand van het centrum van Bergen op Zoom en via de Markiezaatsweg uiteindelijk eindigde in Tholen. Er is één verdachte door de politie aangehouden.

Omstreeks 19.25 uur werd door agenten op de Antwerpsestraatweg na een verkeersovertreding een stopteken gegeven aan de bestuurder van een personenauto. Die negeerde dit en ging er vandoor, waarbij hij een politieauto ramde. Een getuige wist te vertellen dat hij de auto richting Tholen zag rijden en die informatie bleek te kloppen. Omstreeks 19.50 uur werd de zwaar beschadigde auto leeg teruggevonden op de Poortweg in Tholen. Kort daarop is de bestuurder aangehouden op de Postweg. Het voertuig is inmiddels voor onderzoek veilig gesteld en weggetakeld.

Uit auto gesprongen

Kort voor de achtervolging, om 19.08 uur, kwam bij de meldkamer een bericht binnen van een 16-jarige jongen uit Roosendaal. Hij vertelde tegen de centralist dat hij op de Langendijksestraat in Rucphen uit een auto was gesprongen. Hij zou eerder die avond in Roosendaal zijn ingestapt. Op dat moment was onduidelijk wat er precies is voorgevallen tijdens de rit tussen Roosendaal en Rucphen. De politie heeft de jongen inmiddels al wel verhoord.

Nog veel onduidelijk

De recherche heeft (sporen)onderzoek gedaan naar de toedracht van deze twee zaken en er wordt bekeken of er een verband is tussen het incident in Rucphen en dat in Bergen op Zoom. Mogelijk zijn er nog andere verdachten bij betrokken dus meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Tijdens het incident in Bergen op Zoom werden agenten door omstanders gewezen op het verdachte voertuig. Ook werd de meldkamer gebeld door getuigen. De politie laat weten erg blij te zijn met die hulp.

UPDATE: inmiddels is duidelijk dat de zaak uit Roosendaal/Rucphen niets met de Bergse achtervolging te maken heeft. Dat daar ook een rode Clio bij betrokken was is toeval.

Bronnen: Politie.nl en Facebookpagina Politieteam Bergen op Zoom

Foto: Politieteam Bergen op Zoom (Facebook)