Kort geding Samarbete van de baan

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN  – Zorgonderneemster Diana van den Kieboom-van Beest ziet af van een kort geding tegen de gemeente. Dat heeft zij maandagmiddag aan KijkopBergenopZoom.nl laten weten. Vorige maand kondigde ze de rechtsgang aan, omdat ze opnieuw aan tafel wil met de gemeente over de mogelijke aankoop van het pand aan de Beeklaan. De gemeente brak eerdere besprekingen af en haalde Samarbete uit de verkoop. Inmiddels is de gemeente bereid de onderneemster weer te woord te staan, echter wél onder strikte voorwaarden.

Van den Kieboom-van Beest verklaart dat de advocaten van beide partijen tot een overeenstemming zijn gekomen. Dat neemt ook de reden van een kort geding weg; het gesprek aangaan was immers net datgene, wat de onderneemster wilde bereiken. Diana is vastberaden het gesprek aan te gaan, ondanks de strikte voorwaarden die de gemeente stelt waarbij het college slechts over Samarbete wil spreken 'onder voorbehoud van rechten en weren'.

'Vermeend recht van koop'

Burgemeester en wethouders bevestigen maandagavond in een korte verklaring dat hen "het bericht bereikte dat het kort geding door de eisers is ingetrokken." Voor het college was de rechtsgang geen issue, zo blijkt uit het statement: "Het kort geding was aangespannen ten einde een invulling te geven aan een vermeend eerste recht van koop, wat overigens niet verleend is en derhalve niet bestaat. Wij zagen het kort geding dan ook met vertrouwen tegemoet." Het is niet bekend wanneer het gesprek tussen gemeente en de zorgonderneemster zal plaatsvinden.

Foto: Hans-Jorg van Broekhoven