Korte brand aan het Zuivelplein in bovenwoning

Ooit zaten onze collega's van BN/De Stem in het betreffende pand (zie fotoserie, bron: Markiezenhof/Gemeente BoZ), daarna antiekzaken en kledingwinkels. Inmiddels staat de benedenetage leeg. (Eerste foto's: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Het centrum van Bergen op Zoom werd vanmiddag opgeschrikt door een brand die ontstond in een tussenwoning aan het Zuivelplein. De brandweer had de situatie al snel weer onder controle.

Het ging om het dak van de woning. Uit voorzorg heeft de brandweer drie panden ontruimd en het winkelgebied afgezet. De brand werd opgeschaald tot een 'grote brand', al was er van buitenaf alleen wat rookontwikkeling te zien. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen, aldus de brandweer. Wel was er veel politie op de been om toeschouwers op veilige afstand te houden. Tevens is inmiddels bekend wat de oorzaak was: er is iets misgegaan bij schilderwerkzaamheden aan de achterzijde. Het centrum werd rond 18.00 uur weer volledig vrij gegeven. De Dodenherdenking op het Thaliaplein er vlak naast kon ook gewoon doorgaan.