KPN NetwerkNL start met aanleg van glasvezel Bergse Plaat en binnenstad

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – KPN NetwerkNL maakte vandaag bekend dat er plannen zijn om glasvezel aan te leggen op de Bergse Plaat en in het centrum. De uitrol is onderdeel van de plannen om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. Vanaf 25 november starten de werkzaamheden met het ophalen van toestemmingen voor gratis glasvezel.

Er komt straks een medewerker van KPN NetwerkNL langs de deuren, in iedere straat waar op dat moment wordt gewerkt. Die vraagt de bewoners om toestemming voor het aanbrengen van een gratis glasvezelaansluiting. Als dat goed gevonden wordt kijkt deze medewerker naar wat de meest geschikte plek is voor een aansluitpunt, meestal de meterkast. Er moet ook een stopcontact in de buurt zitten.

Bewoners dienen tevens nog toestemming te geven voor de werkzaamheden in en rond de woning. De aanleg van de aansluiting is gratis. Via de postcodecheck op www.kpnnetwerk.nl kun je checken* of je woning ook wordt aangesloten. Tevens is het mogelijk om je in te schrijven voor onder meer updates van de werkzaamheden.

Meer informatie.

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 21 november op donderdagen terecht bij het glasvezelinformatiepunt op de weekmarkt, van 10:00 tot 16:00 uur in het centrum van Bergen op Zoom. Daarnaast organiseert KPN NetwerkNL een inloopavond op maandag 2 december in Zalencentrum de Raayberg, tussen 17.00 en 20.00 uur.

* Het lijkt er, ondanks het persbericht, op dat Bergse adressen nog niet worden weergegeven als in aanmerking komend.