Kritische vragen CDA over uitgaven voor Fort de Roovere

BERGEN OP ZOOM – CDA-raadslid Reinoud Krijnen is er niet gerust op. Er wordt wel érg veel geld uitgegeven door de gemeente aan Fort de Roovere, is zijn indruk. Zijn fractie wil uitleg van het kersverse college.

Volgende week wordt op Fort de Roovere begonnen met de aanleg van een toegangsbrug naar Fort de Roovere, aan de zijde van de Ligneweg. Op zich een prima toevoeging aan deze bezienswaardigheid, vindt Krijnen, maar ook wéér een kostenpost. En dat terwijl in 2017 nog was aangekondigd dat er minder gemeentegelden naar het verder inrichten van het fort moesten gaan.

Uit de hand

Onlangs echter werd duidelijk dat de totale kosten voor Landschappen van Allure, waar Fort de Roovere deel van uitmaakt, behoorlijk uit de hand lopen. Het CDA wil weten van het college of dat ook zo is voor de bedragen die gemoeid zijn met het verder inrichten van deze locatie en wat dit betekent voor de meerjarenbegroting en schuldenlast van onze gemeente.

Volgens Krijnen is de opdracht voor de bouw van de toegangsbrug al verstrekt. Zijn fractie vraagt zich af of er nog meer plannen op de rol staan en wil daarover worden geïnformeerd. Daarnaast is het raadslid benieuwd naar waar de voorgenomen bezuinigingen dan in terug te vinden zijn. Van B en W wil het CDA bovendien graag inzichtelijk krijgen bij welke deelinvesteringen in Landschappen van Allure pas op de plaats kan worden gemaakt door de gemeente, zonder dat de Provinciale subsidie daarbij gevaar loopt.