Rhythm & Brass Session wil lokale topmuzikanten een podium bieden

BERGEN OP ZOOM – Zaterdag 26 mei is het podium in het Vestzaktheater van Het Zwijnshoofd gevuld met een ensemble met regionaal bekende en gewaardeerde muzikanten. Het moet de start worden van een lange reeks maandelijkse concerten, waarbij talent uit Bergen op Zoom en omgeving centraal staat.

Het idee is om, op vakantieperiodes na, iedere maand een concert te gaan geven. Met uiteenlopende muziekstijlen, van jazz tot pop, en een vaste basis als bezetting. Een tiental musici gaat er zo veel mogelijk iedere keer bij zijn en daarnaast wordt voor iedere editie een lokale muzikant uitgenodigd, die in de spotlights wordt gezet. Voor de eerste editie is dat de uit Halsteren afkomstige trompettist Robert Bogaart. Hij stond al in grote bands als die van Anouk, het Metropole Orkest en het Glenn Miller Orchestra.

Iets toevoegen aan de lokale muziekscene

Volgens de initiatiefnemers Joost van Gastel en Pieter Paul Cartens zijn er minimaal 25 uit de regio afkomstige muzikanten die ze graag eens op deze wijze in het zonnetje zouden zetten. Daarnaast willen ze met dit initiatief iets toevoegen aan de muziekscene in Bergen op Zoom, de ‘bovenkant van dat wereldje’ letterlijk een podium bieden. Dat deden ze eerder met een veel grotere band maar dat was praktisch nog wel eens lastig, die kon lang niet overal spelen. Een deel van de daarvoor geschreven eigen arrangementen is of wordt nu aangepast voor de nieuwe aanpak.

Wat blijft is de keuze voor toegankelijk repertoire, om een breed publiek aan te spreken. De entree is dan ook gratis, de muzikanten willen vooral dat iedereen zich welkom voelt en het naar de zin heeft. Verwacht dan ook geen zitjes en luisterconcerten, maar statafels en een swingende avond waar zeker gedanst, meegezongen en met elkaar gepraat mag worden.

Meer weten? Check de website, Facebook of onze activiteitenagenda.