PopMonument presenteert internationale countrysterren

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Dit jaar vindt alweer de vierde editie van het festival plaats op zaterdag 8 september in Bergen op Zoom. De headliners mogen inmiddels bekend zijn, maar vanzelfsprekend is er daarnaast nog veel meer te ontdekken op het festival. Met trots presenteert de organisatie twee Amerikaanse acts die de liefhebbers van country en roots op hun wenken bedienen.

In samenwerking met Crossroads, het Bergse radioprogramma en vaste concertorganisator in het Vestzaktheater, is het PopMonument gelukt Boris McCutcheon met band uit New Mexico te laten overkomen. De voormalige bioboer deelde het podium met Ryan Adams, Iron & Wine en Calexico, bepaald niet de minsten uit de roots en altfolk. McCutcheons stem is even gruizig als soulvol, en door zijn songs lijkt voortdurend een droge woestijnbries te waaien.

Troubadour

Tevens wordt singer/songwriter John Elliott uit San Francisco gepresenteerd. Deze man is troubadour sinds het begin van deze eeuw, en bracht talloze albums uit. Op zijn later dit jaar te verschijnen, alweer negende, album 'North Star' legt hij zich vooral toe op piano. Tijdens PopMonument zal hij in een intieme atmosfeer putten uit zijn rijke oeuvre. Met een beetje geluk komen dan ook songs van het verbluffend mooie American In Love (2009) voorbij.

Het moge duidelijk zijn: ook liefhebbers van de betere americana kunnen dit jaar niet om PopMonument heen. De organisatie zal de komende tijd mondjesmaat nieuwe toevoegingen aan het programm Prijsgeven. 

Reguliere kaartverkoop van start

PopMonument is te bezoeken met een passe-partout, dat toegang geeft tot alle optredens. De prijs hiervoor bedraagt €21,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.popmonument.nl.

Foto Boris Mc Cutcheon: PopMonument