Kunsten in de Monumenten weer goed bezocht

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – De gemeente laat weten blij te zijn met de 24.000 bezoekers die het Kunsten in de Monumenten weekend wisten te vinden. Het bomvolle programma is zowel zaterdag als zondag succesvol gebleken.

In een persbericht steekt woordvoerder Nausikaä van den Merkenhof de gemeentelijk trots niet onder stoelen of banken:

De prachtige monumenten barstten van de verhalen. Met de toevoeging van kunst, zoals muziek, dans, theater, beeldende kunst, film en dergelijke kwamen de vele monumenten in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat echt tot leven. Publiekstrekker, speciaal voor kinderen, was het grote kunstwerk van Iwaz: het schilderen van één groot kleurrijk Europa. Zo’n 60-70 kinderen waren daar de hele middag vol enthousiasme aan het schilderen.
 
De parel van de stad, het Markiezenhof, was bomvol. Bij de Gevangenpoort onthulde wethouder Annette Stinenbosch samen met beeldhouwer Marnix Kemperman het prachtig teruggezette Maria beeldje. Ook binnenin de poort kon men rekenen op vele bezoekers.
 
De particuliere panden trokken dit jaar ook weer diverse geïnteresseerden. Op het Ravelijn en Fort de Roovere genoten de bezoekers van demonstraties, muziek, voorstellingen, een hapje en een drankje en het heerlijke weer. Zondag schitterde Mattemburgh met vele bezoekers die een kijkje in de villa namen en door de prachtige tuin wandelden. De Brabantse Wal dag die daar in het teken van Duurzaamheid stond, trok ook vele geïnteresseerden. En last but not least willen we zeker het Esperanto monument aan de kop van het Bolwerk niet vergeten. Dit schitterende werk van Arsis werd vrijdagavond bij de aftrap van het weekend officieel onthuld. Esperanto, de taal die verbindt.
 
Wij danken alle deelnemers, vrijwilligers en bezoekers. Samen hebben we er weer een fantastisch weekend van gemaakt!