Laatste editie Cars & Charity zorgt voor mooie afronding

BERGEN OP ZOOM – Al vroeg was er op de Grote Markt zondagmorgen veel fraais te beleven. De tiende editie van Cars & Charity vond plaats, een evenement van Rotary Club Bergen op Zoom Noord waarbij oldtimers een uitdagende tourrit maken en ook weer voor het Oude Stadhuis eindigen.

Het was de laatste editie, laat Gerard Worm namens de organisatie weten. Hij en zijn mede-Rotarianen kijken met tevredenheid terug op mooie jaren, met héél veel unieke momenten en oldtimers. Van een klassieke Austin Healey en een schitterende Mercedes 190 SL tot een peperdure en zeldzame oldtimer als de Bugatti Type 38. Maar ook 'modernere' auto’s als de Ferrari 812 Superfast, de Porsche GT3  of de McLaren MP4-12C.

Goede doelen

Toch ging Cars & Charity zéker niet alleen om die prachtige automobielen, de uitdagende tourritten en heel veel gezelligheid. De naam van het evenement zegt het eigenlijk al, ook het goede doel was belangrijk. En na tien jaar is er een indrukwekkend bedrag van ruim een ton opgehaald. Dit jaar gaat de opbrengst naar Kikarow en de Stichting Hoogvliegers. Het eerste initiatief haalt geld op voor het Prinses Maxima Centrum, door een 'rondje Nederland' te roeien. Stichting Hoogvliegers bezorgt zieke en gehandicapte kinderen een onvergetelijke dag door ze zelf een vliegtuig te laten besturen.

Foto: Cars & Charity (Gerard Worm)