LAB-20 wordt grensoverschrijdend knooppunt voor werk en leren

BERGEN OP ZOOM – Op donderdag 11 mei vond de officiële opening plaats van LAB-20. Het pand aan de Drebbelstraat 20, op het bedrijventerrein Lage Meren Meilust, is in korte tijd omgetoverd tot een centrum waar een aantal organisaties onderdak hebben gevonden die zich bezig houden met ‘werk’.

De locatie krijgt niet alleen een gemeentelijke en regionale functie maar zelfs een internationaal tintje. Vandaar dat bij de openingsceremonie een zestal linten aan elkaar werd geknoopt in de kleuren van de Belgische en Nederlandse vlag. Dat internationale deel slaat met name op het Grens Informatie Punt dat zowel werkgevers als werknemers gaat informeren over werken over de grens. Hier kunnen Belgen terecht die meer willen weten over de situatie en mogelijkheden in Nederland, en vice versa. Ook het Werkcentrum, dat tot voor kort in het stadskantoor te vinden was, is voortaan op deze locatie te vinden. Er zijn eveneens al een aantal uitzendbureaus in het pand gevestigd.

Hoge verwachtingen

Het verzamelgebouw en de samenwerking kwam mede tot stand met de gemeente Woensdrecht. Afgevaardige wethouder Martin Groffen zou aanwezig zijn bij de opening maar was verlaat. De opening werd daarom verricht door de Bergse wethouder Yvonne Kammeijer, directeur van het Markiezaat College Jeroen van den Oord (vanwege de link met onderwijs) en Erik Vleghels die als eigenaar van Loods 52 het omliggende bedrijfsleven vertegenwoordigde. In LAB-20 moet de structurele samenwerking tussen ondernemers (werkgevers), onderwijs en de overheid vorm gaan krijgen en nieuwe kansen bieden. Wethouder Kammeijer liet weten zeer enthousiast te zijn over dit initiatief en ziet de mogelijkheden met grote verwachtingen tegemoet.