Last onder dwangsom voor zorgbedrijf aan Van Konijnenburgweg

BERGEN OP ZOOM – Sinds het najaar van 2016 is aan de Van Konijnenburgweg 141 het bedrijf ZEP XL gevestigd. De zorgorganisatie had hier echter helemaal niet mogen zitten. Daarom treedt de gemeente nu handhavend op, tegen zowel het kantoor als de ruimtes voor cliënten.

Het bedrijf begeleidt mensen vanaf 18 jaar met verstandelijke beperkingen, GGZ problematiek en uit de verslavingszorg. Er is tevens een sociale werkplaats gevestigd. Punt is alleen dat het hier industriegebied betreft en er dus geen toestemming is verleend voor deze vorm van zorg en dienstverlening. Het is in strijd met het bestemmingsplan, dat alleen (zware) industrie toestaat.

Volgens gemeentewoordvoerder Peter van der Graaf gaat het om twee dwangsommen. Eén voor het kantoor, bestaande uit een boete van 1000 euro per week met een maximum van 10.000. De andere voor het zorgbedrijf, van 2000 per week tot maximaal 20.000 euro. Die bedragen gaan gelden als niet binnen uiterlijk vier weken een einde is gekomen aan de activiteiten van ZEP XL op deze locatie. Of de boetes naar het bedrijf gaan of alleen naar de eigenaar van dit adres, is niet helemaal duidelijk. De directie van het bedrijf liet weten niet te willen reageren op de kwestie.

Stockfoto: Pixabay/Peggy (Digitalwunder)