‘Le Jardin de Couture’ van Ward Warmoeskerken en Ben Clevers

BERGEN OP ZOOM – Goudsbloemen verbeelden het gilde van de edelsmeden. Varens en klimop groeien vanuit de naden van een broek omhoog. Een molensteenkraag van groene bladeren vertelt over het gilde van de bakkers. Laurierbladeren, orchideeën, hop: ze vormen samen met katoen, zijde en jute ‘Le Jardin de Couture’. Een modepresentatie in de Franse Tuin van Het Markiezenhof die het monumentale verleden van Bergen op Zoom letterlijk tot bloei laat komen!

Bloemkunstenaar Ben Clevers en ontwerper Ward Warmoeskerken verweven bloemen en kostuums tot een eenheid. Zo vormen zij sculpturen die de rijkdom van de ambachtsgilden van de stad weerspiegelen. In een wervelend modetheater nemen zij je mee naar een sprankelende bloementuin, die het verleden doet herleven en een open blik richt op de toekomst.

‘Le Jardin de Couture’ is tevens de officiële openingsceremonie van de Landelijke Monumentendag 2015 en Kunsten in de Monumenten, op donderdag 10 september.

Voorstellingen zaterdag 12 en zondag 13 september. Aanvang beide dagen om 14.30 uur en 16.00 uur. Toegang tot de Franse Tuin via de Achterplaats van Het Markiezenhof.

Voor meer informatie over 'Le Jardin de Couture', klik hier

Bron: Kunsten in de Monumenten