Lekkage bij Fort Smakelijk is ‘ambetant’ maar het komt in orde

BERGEN OP ZOOM – Een flinke lekkage bij Fort Smakelijk aan de Bernadettestraat gooide, figuurlijk gesproken, geen roet maar wel water in het eten. “Het is goed ambetant!”, aldus initiatiefnemer Kees Bronkhorst. “Maar we zijn dinsdag weer open hoor.”

“De muur tussen de keuken en het kantoor was vochtig”, vertelt de ondernemer. “Dus daar wilden we naar laten kijken.” Die werd afgelopen donderdag open gemaakt en toen ontstond er een waterballet. Zowel in de muur als onder de grond had zich water opgehoopt en daar stond nog een flinke druk op. De oorzaak: een gesprongen leiding.

Doorpakken

“Deze hoeveelheid water hadden we niet verwacht”, meldt Bronkhorst, die er inmiddels weer goede moed bij heeft. In die zin kwam de wateroverlast als een verrassing. Er is een stuk van de muur uit de keuken weggehakt en ook het kantoor moest leeg. De archiefkasten, bureaus, computers en dergelijke staan nu even in het restaurantgedeelte, dat daardoor ook op z’n kop staat.

“Het viel vanwege de bouwvak nog niet mee om mensen te vinden die het kunnen repareren”, meldt de gedreven ondernemer. “Maar ik zit er bovenop. De lekkage is gedicht, de muren worden hersteld en er komt een nieuwe vloer in. Alleen onze geplande vakantie, die schoot er hierdoor bij in. Maar goed, dat komt later wel een keer. Voor nu is het belangrijkste dat alles volgende week gereed is want dinsdag gaan we weer open. We moeten wel, ik heb eters!”

Fort Smakelijk is een bijzonder restaurant, waar genieten en maatschappelijk verantwoord ondernemen hand in hand gaan. Meer weten? www.fortsmakelijk.nl