Ondernemersgala steunt dit jaar een bijzonder doel

BERGEN OP ZOOM – Elk jaar steunt het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala een nieuw goed doel. Met een veiling haalt de organisatie geld op en zet die opbrengsten om in goederen en actieve ondersteuning, bestemd voor een non-profit organisatie of vereniging die van toegevoegde waarde is voor de gemeenschap. Dit jaar is gekozen voor Werkcentrum Brabantse Wal en het wordt een bijzondere uitdaging voor de mensen achter het gala.

De organisatie van het gala heeft zichzelf als doel opgelegd om vijf mensen met een serieuze achterstandspositie op de arbeidsmarkt te begeleiden naar een vaste baan. Dat wordt een samenwerking met Werkcentrum Brabantse Wal. Hierin komen verschillende partijen en organisaties bijeen die mensen helpen bij het vinden van een vaste en passende betrekking, om zo een onvrijwillig verkregen achterstandspositie achter zich te laten.

Aanvullende ondersteuning

GoBoZ voelt zich aangesproken door deze aanpak, meldt hun website. Daarom is het plan ontstaan om vijf door het Werkcentrum geselecteerde mensen professioneel te gaan begeleiden en ze te helpen nieuwe kansen op de arbeidsmarkt te vinden. De gala-organisatoren bieden dan vooral aanvullende ondersteuning aan. Denk aan verzorgd en representatief naar een sollicitatie kunnen gaan, of een fiets om dat werk dagelijks te bereiken.

Het idee is om de vijf kandidaten uitgebreid te gaan volgen en te laten zien aan de buitenwereld welke stappen ze maken richting die nieuwe carrière. Dat kan meteen een inspiratie zijn voor anderen. De aanpak past helemaal in de verbindende aanpak van Samen in de Regio, ook onderdeel van het Werkcentrum Brabantse Wal.

Lees verder onder de video.

Oproep aan de Bergenaren en bedrijfsleven

Het bestuur van het Ondernemers Gala heeft natuurlijk wel hulp nodig om dit te verwezenlijken en doet daarom een beroep op de maatschappelijke betrokkenheid van de Bergse samenleving en het bedrijfsleven. Oftewel, kom naar dat gala en biedt gul tijdens de veiling!