Leo Blokhuis vertelt over zijn leven in en met de popmuziek

INGEZONDEN MEDEDELING (berwerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Popprofessor Leo Blokhuis komt aanstaande zaterdag naar Den Enghel in Bergen op Zoom. De televisiemaker, schrijver en muziekjournalist zal dan dieper ingaan op zijn werk voor onder meer De Wereld Draait Door, Top 2000 A GoGo en zijn bekende Soundbooks. Collega Jean-Paul Heck zal deze exclusieve avond presenteren.

Blokhuis is een kind van de streek. De tegenwoordig in Amsterdam woonachtige muziekfreak, die is getrouwd met actrice en zangeres Ricky Koole, werd geboren in Zevenbergen en begon als samensteller van de 2 Meter Sessies van Jan-Douwe Kroeske. De laatste jaren maakt hij de films voor de Popquiz A Go Go, die verbonden zijn aan de bekende Top 2000. Tevens presenteert Blokhuis die show samen met Matthijs van Nieuwkerk. Daarnaast is hij een vaste gast in diens programma De Wereld Draait Door.

Veelgevraagd

Als schrijver is Blokhuis eveneens zeer succesvol, met zijn Soundbooks Songs From The Westcoast en Sound of the South. Hij is een veelgevraagd spreker voor zowel televisie als radio. Blokhuis zal in Den Enghel een speciaal programma presenteren.

De uit Bergen op Zoom afkomstige collega-muziekjournalist Jean-Paul Heck, een goede bekende van Blokhuis: "Hij is één van de redacteuren van mijn blad Soundz en daarnaast maken we om de twee jaren samen een muziekreis. In oktober vorig hebben we nog twee weken langs de meest interessante muziekplekken aan de Westkust van Noord-Amerika gereisd. Ik ken eerlijk gezegd niemand in Nederland die zo bevlogen en geïnspireerd over muziek kan vertellen als hij. Daarnaast is Leo erg veelzijdig. Zo weet ik dat hij op dit moment met een roman bezig is."

Foto: Jean-Paul Heck

De avond in Den Enghel start om 20.00 Kaarten kunt U bestellen bij: www.uwlocatie.com en klik op Den Enghel.