Lijst Linssen bezorgd over wachttijden dierenambulance en opvang

BERGEN OP ZOOM – Lijst Linssen maakt zich zorgen over het dierenwelzijn in de gemeente en regio, blijkt uit een brief aan het college. Met name onnodig lijden door het laat of niet komen van de dierenambulance is een punt, vindt de partij.

Niets dan lof voor de goede bedoelingen van vrijwilligers die de dierenambulance en dierenopvang Arduin ondersteunen. Dat onderstrepen Linda Klaasen-Franken, kandidaat voor de nieuwe raadsperiode, en raadslid Sander Siebelink -zelfs letterlijk- in hun oproep. Ze zijn echter wel geschrokken van de klachten die hun fractie blijkbaar geregeld krijgt over het functioneren van Arduin en de ambulance. Het college moet erover in overleg, vindt Lijst Linssen.

Ambulance laat en soms helemaal niet

Er zijn een aantal kritiekpunten. Eén ervan betreft het feit dat de opvang ’s avonds en op zondag niet bereikbaar is. Dan zou voor noodgevallen de dierenambulance altijd paraat moeten staan maar ook dat is blijkbaar niet het geval. Daar schort zelfs nogal wat aan, melden Klaasen-Franken en Siebelink. Er zijn vaak lange aanrijdtijden of er komt helemaal niemand.

Wellicht heeft het met een tekort aan vrijwilligers te maken, oppert de brief. Feit blijft dat hierdoor dieren soms onnodig lang afzien of kunnen overlijden. Dat moet anders, vindt de fractie. Die wil dat het college met Arduin en de betrokken gemeentes in gesprek gaat, op zoek naar een oplossing en betere zorg voor dieren in de gemeente en regio.

Foto: Pixaby/Engin Akyurt