MusiCompany gaat zich wagen aan musical ‘Grease’

BERGEN OP ZOOM – In november staat de MusiCompany vier keer op de planken van schouwburg De Maagd met een ambitieuze productie. De lat wordt weer wat hoger gelegd, met de musical Grease. Het is voor het eerst dat een Nederlands amateurgezelschap hier toestemming voor krijgt.

Ze moesten er hemel en aarde voor bewegen aan de overzijde van de Atlantische Oceaan maar het is gelukt. Een trots artistiek team en een flink dansensemble presenteerden donderdagavond de nieuwe productie waarmee ze hoge ogen willen gaan gooien. Greased lightning!

Alvorens dat uitgebreid werd toegelicht sprak voorzitter Jan Berends de genodigden even toe. Hij heette de sponsors, betrokkenen, media en in het bijzonder zijn voorganger en erelid René van Bijnen van harte welkom. Vol enthousiasme en humor vertelde hij over het 15-jarig jubileum, dat inmiddels heeft geleid tot een hecht team van zeer gedreven mensen. Daarna was het tijd voor een korte videocompilatie met fragmenten van alle eerdere producties. Inmiddels een indrukwekkend overzicht te noemen waarin je de club ziet en hoort groeien.

Viel niet mee aan de rechten te komen

De aanwezigen werden vervolgens getrakteerd op een kort optreden van zo'n beetje het hele team, dat een dans op de bijbehorende muziek had ingestudeerd. Het plezier spatte er vanaf dus dat belooft veel. Volgens voorzitter Berends heeft het heel wat overtuigingskracht gekost om 'die Amerikanen' zo ver te krijgen dat een Nederlandse amateurclub 'Grease' mag uitvoeren. Het is bovendien geen voordelige aangelegenheid, er wordt zelfs per gebruikt liedje afgerekend en de polulairste songs zijn natuurlijk het duurst. Voor het team alleen maar méér reden er de schouders onder te zetten en in oktober met iets indrukwekkends te komen.