Lijst Linssen: Gemeenteraad moet meebeslissen over joblodge

Op het terrein aan de Brechterhoeflaan komen 12 woonunits voor arbeidsmigranten, heeft de gemeente aangekondigd. (Afbeelding: gemeente Bergen op Zoom / Hopmans BV)

BERGEN OP ZOOM – Aan de Brechterhoeflaan komen 12 woonunits voor arbeidsmigranten, meldde de gemeente afgelopen week. Het maakte in met name de wijk zelf nogal wat los. Niet iedereen zit er op te wachten, bleek al snel uit reacties op Facebook. Ook Lijst Linssen gaat nog niet zomaar akkoord met de plannen.

Raadslid Sander Siebelink stuurde zondagmorgen een motie rond, die aangeeft dat zijn partij wil dat de gemeenteraad wordt betrokken in het voornemen om een woonverblijf voor arbeidsmigranten te plaatsen in Gageldonk. Zijn fractie vreest dat de voorziening gevolgen heeft voor de leefomgeving daar inzake onder meer "verkeersbewegingen, bouwhoogte en samenstelling van de bevolking." Juist nu de wijk positieve ontwikkelingen doormaakt en wordt opgeknapt, vraagt Lijst Linssen zich af of omwonenden geen inspraak moeten hebben bij “een dergelijke relatief forse wijziging van hun leefomgeving.”

Inspraak

Ook de raad heeft zich vooralsnog niet uit kunnen spreken over de plannen en dat moet anders, stelt de motie. Er zou eerst een discussie gevoerd dienen te worden over de wenselijkheid van zo’n joblodge hier. Mogelijk vinden de fracties een locatie elders veel beter en zijn er andere invullingen wenselijk voor het braakliggende terrein aan de Brechterhoeflaan. Daarom willen Siebelink en zijn partij dat er nog geen bouwvergunning wordt uitgegeven voorlopig. Er dient op z’n minst eerst een beeldvormende avond te komen waarop de plannen worden gepresenteerd en besproken. Ook omwonenden zouden er dan hun mening over moeten kunnen geven. Nu moeten zij het doen met een informatieavond op maandag 10 september, waarbij meestal weinig ruimte is voor inspraak.