Lijst Linssen: Is er nu wel of geen capaciteitsprobleem bij de politie?

BERGEN OP ZOOM – Niet voor het eerst maakt Lijst Linssen zich zorgen over het aantal beschikbare uren bij de politie in Bergen op Zoom en de wijze waarop die tijd gebruikt wordt. Burgerlid Maikel de Bekker en raadslid Meino Dam spreken er het college nogmaals op aan.

Eerder dit jaar stelde de partij ook al vragen, omdat het als nogal zonde werd ervaren dat het heen en weer rijden van agenten met verdachten naar cellencomplexen veel tijd kost, tot soms ruim zes uur per rit. De uren die hieraan op gaan zijn immers niet meer te besteden aan het bewaken en bewaren van veiligheid in de gemeente, zo was de redenering. In een antwoord liet B en W weten dat de politie, door de keuze voor een drietal complexen op strategische locaties in Zuidwest Nederland, juist efficiënt kon werken en zo meer uren overhield voor inzet op straat.

Te weinig uren

Toch bleek deze week opnieuw dat de politie een capaciteitsprobleem heeft. Naar aanleiding van een artikel in BN De Stem werd duidelijk dat hierom niet of weinig wordt gecontroleerd op her en der parkerende vrachtwagens. Volgens Lijst Linssen zou er dus wel degelijk nog eens geleken moeten worden naar de wijze waarop uren binnen het lokale korps op gaan.

De Bekker en Dam vragen zich af of het college het besef deelt dat handhaving te lijden heeft onder gebrek aan uren en in hoeverre hier werk van wordt gemaakt. Concreet wil Lijst Linssen weten van B en W of er plannen zijn om het probleem te bespreken met de landelijke bestuurders, om te zorgen dat de situatie verbetert.

Afbeelding van ar130405 via Pixabay