Lijst Linssen: ‘Maak bezienswaardigheden aantrekkelijker en verbind ze’

BERGEN OP ZOOM – Namens zijn partij is Toine van Steenpaal in de pen geklommen, om het college te wijzen op kansen die toeristen en andere bezoekers meer van de gemeente laten zien. Lijst Linssen is best te spreken over hoe monumenten en andere waardevolle locaties worden opgeknapt maar er dient meer te gebeuren, aldus de partij.

De aanleiding van het schrijven is de vloeddeur van de waterschans die meegenomen wordt met de restauratiewerken. Hierover is Lijst Linssen verheugd, maar het stemde wel tot nadenken over hoe om te gaan met al die fraaie plekken in de gemeente.

Locaties liggen nogal uiteen en dat maakt het voor toeristen en dagjesmensen lastig ze te vinden en te bezoeken. In een treintje kunnen stappen dat langs al die mooie plekjes rijdt zou een oplossinge kunnen zijn, schrijft Van Steenpaal. Er moet in ieder geval meer gebeuren dan plattegrondjes uitdelen, vindt zijn partij. Mensen moeten die historie en cultuur kunnen beleven. meegevoerd worden. Daarbij denkt Lijst Linssen ook aan bijvoorbeeld audiotours, of andere modernere middelen. De fractie wil van het college graag weten of de mening wordt gedeeld dat monumenten en bezienswaardigheden meer moeten worden benut en getoond, op een tot de verbeelding sprekende en liefst ook duurzame wijze.