Lijst Linssen stelt veiligheid stationsgebied aan de kaak

BERGEN OP ZOOM – Het stationsgebied is er sinds 1 september minder veilig op geworden, stelt Sander Siebelink namens Lijst Linssen in een brief aan het college. Zijn partij kreeg klachten uit de buurt en meent te weten dat het toezicht er weg is.

Er zijn verschillende problemen gemeld zijn zijn fractie, vertelt Siebelink. Er zou in de buurt weer meer worden gedeald en gebedeld door verslaafden, maar ook op het station zelf zit het niet goed. In de brief stelt Lijst Linssen dat naar verluid het eerder ingestelde preventieve toezicht is wegbezuinigd, waardoor reizigers die tegoed opladen met een pinpas extra kwetsbaar zijn.

Juist extra toezicht

Kwalijke zaken, vinden Siebelink en zijn fractie, die overlast geven voor omwonenden em bezoekers. Bovendien is het slecht voor de uitstraling van de stad. De brief vraagt of het college op de hoogte is van de recente klachten en of het klopt dat de reguliere controle is verdwenen. Tevens wordt er op gewezen dat juist een stationsgebied aandacht verdient. Er zou eerder extra toezicht mogen komen, als het aan Lijst Linssen ligt.