Lijst Linssen vindt dat gemeente belofte skatepark waar moet maken

BERGEN OP ZOOM – Louis Wijten en Sander Siebelink wijzen in een brief het college op eerdere verwachtingen die zijn gewekt richting jongeren, betreffende het skatepark aan de Boulevard. Dat ligt er versleten en niet al te veilig bij. Van eerdere toezeggingen over een opknapbeurt is echter niets terecht gekomen.

Een groepje fanatieke skaters is al jaren bezig om van het inmiddels aftandse plekje weer iets goeds te maken. Niet alleen is het verouderd, het voldoet ook niet meer aan de huidige veiligheidseisen. Volgens Lijst Linssen zijn er diverse gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de skaters, vertegenwoordigers van de jeugdraad en een aantal gemeenteambtenaren. De gemeente vroeg hierbij onder meer om input maar de door de jongeren aangeleverde tekeningen en offertes bleken verloren energie.

Domper

Raadsleden Siebelink en Wijten melden dat er door ambtenaren is toegezegd dat de ingediende plannen akkoord waren en dat ze dit jaar nog zouden worden uitgevoerd. Daar bleef het tot nu toe echter bij. Totdat de skaters onlangs te horen kregen dat het hele plan van de baan is. Een flinke domper, vindt de Lijst Linssen fractie, met name omdat de jongeren die veel gebruik maken van deze locatie nog niet de leeftijd hebben om buiten de stad te gaan skaten.

Redenen genoeg om het wél te doen

Vanaf 2020 is skateboarden een officiële Olympische sport. Mede daarom zou het mooi en belangrijk zijn deze plek op te knappen, vinden de raadsleden. Het past helemaal binnen de ‘Boulevard in beweging’ gedachte en zal mogelijk andere jongeren ook inspireren deze sport op te pakken. Het college wordt gevraagd de gemeentelijke belofte alsnog na te komen en iets moois te maken van dit skatepark, eventueel in samenspraak met de Fitfabriek.

Afbeelding: ste92k / Pixabay