Lijst Linssen vraagt aandacht voor verkeersoverlast Parallelweg

BERGEN OP ZOOM – Een hele reeks klachten, somt Sander Siebelink op in een brief aan het college: Overlast door te hoge snelheid van verkeer, geluidshinder en beschadiging van de bestrating. Aan de Parallelweg is nogal wat mis en Lijst Linssen wil weten of en zo ja wanneer daar wat aan wordt gedaan.

Enige tijd geleden is de maximumsnelheid op de Parallelweg verlaagd naar 30 kilometer per uur. Heel veel lijken chauffeurs zich daar niet van aan te trekken. Volgens bewoners wordt dit geregeld overschreden. Een aantal van hen heeft er zelfs een speciale werkgroep voor opgericht. Het lijntje met die bewoners en de partij van Ton Linssen is kort. Duo-burgerlid Toin van Steenpaal woont er ook.

Bewoners ergeren zich

Bewoners merken vooralsnog weinig van de aangepaste snelheid, meldt Siebelink. Er zijn te weinig waarschuwingsborden en geen adequate snelheidsremmers aangebracht. De weg wordt regelmatig als racebaan gebruikt, zo vertelt de brief. De drempels die er al liggen helpen niet, of hoogstens voor een paar meter. Daarnaast klagen de bewoners over het 'resonerende geluidt' dat klinkt wanneer verkeer over de bestrating rijdt. Door de vele werkzaamheden is een groot deel daarvan bol komen te staan en beschadigd. "De bewoners ergeren zich", schrijft Lijst Linssen. De partij wil van het college weten of die klachten bekend waren en of er wat aan wordt gedaan.