Lijst Linssen vraagt opnieuw aandacht voor overlast rond trafohuisje

BERGEN OP ZOOM – Een paar jaar geleden wees Lijst Linssen het college en de gemeente ook al eens op de overlast die mensen ondervinden van bepaald gedrag rondom het trafohuisje op de hoek van de Kloosterstraat en Huijbergsestraat. Dat probleem is volgens de partij weer helemaal terug.

In september 2015 meldde de partij van raadslid Meino Dam en burgerlid Toine van Steenpaal de wangedragingen ook al eens, schrijven zij. Ze wenden zich nu opnieuw tot B en W omdat de overlast blijkbaar helemaal terug is. Er wordt veel drank gebruikt door personen die er zich soms urenlang ophouden nu het weer beter is geworden. Ze schreeuwen en schelden naar passanten en er is sprake van agressief gedrag, aldus Van Steenpaal en Dam.

Zelfs kinderen worden lastig gevallen

Niet alleen winkelend publiek heeft er last van, voor omwonenden is het misschien nog wel vervelender. Ook die worden volgens Lijst Linssen lastig gevallen. Zelfs kinderen die hun fietsen in de rekken zetten of willen weghalen worden zo bejegend, naar het schijnt. Vanzelfsprekend zijn ondernemers er net zo min blij mee. Het is bovendien niet bepaald een aantrekkelijk tafereel voor bezoekers van de stad. In het gebouw waar MediaMarkt en Jumbo gevestigd zijn, is een aantal van de onruststokers en bedelaars al niet meer welkom, schrijven de partijgenoten. Er worden wel eens wat mensen door de politie weggestuurd maar ze blijven terugkomen als de agenten weer verdwenen zijn.

Langdurige oplossing

Naar aanleiding van de vragen in 2015 beloofde het toenmalige college dat er handhavend opgetreden zou worden. Dat heeft mogelijk even effect gehad maar niet tot een blijvende verbetering geleid. Wat Lijst Linssen betreft wordt het tijd voor andere maatregelen, zoals de plek opnemen in een project waarbij dagelijkse controle plaatsvindt. Van B en W wil de partij weten of er deze keer een oplossing kan komen die ook op termijn effect heeft. De fractie is daarnaast benieuwd wat eigenlijk nog de functie is van het in ca. 1920 gebouwde elektrciteitshuisje, dat zo goed als leeg lijkt. Aangezien het in 2002 als Rijksmonument is aangemerkt, is weghalen echter geen optie.