Lijst Linssen: Waarom is de toekomst IRS-gebouw in nevelen gehuld?

BERGEN OP ZOOM – De raad heeft zich door het college laten overtuigen dat een investering van bijna tweeëneenhalf miljoen euro noodzakelijk is om van het IRS-gebouw een succes te maken. Lijst Linssen vindt dat het daarna maar stil werd en vertrouwt het niet.

In een kort briefje liet het college gisteren weten dat nadere informatie aan de raad pas in 2019 volgt, waarschijnlijk in januari of februari. Eerder was toegezegd dat dit al in oktober zou gebeuren en vervolgens werd verzekerd dat het in ieder geval nog dit jaar zou zijn, aldus raadslid Sander Siebelink. Zijn fractie vindt dat de politiek en de inwoners aan het lijntje worden gehouden.

Flinke bedragen

Het gaat om serieuze bedragen. Met de aanschaf van het perceel is 2.160.000 euro gemoeid. Om het al op korte termijn geschikt te maken bleek nog twee ton extra nodig en voor het uitwerken van een plan betreffende de invulling van de locatie is nog eens 50.000 euro uitgetrokken. De laatste twee bedragen betreffen kredieten. De raad ging er mee akkoord, mede omdat het college er volgens Siebelink van overtuigd was dat de HAS zijn intrek zou nemen in dit gebouw.

Al snel bleek dat die zekerheid er helemaal niet was en daarna werd het vooral erg stil. Dat bevalt Lijst Linssen helemaal niet. De fractie wil dat dan ook schriftelijke uitleg, over onder meer de status van de onderhandelingen met de HAS. Tevens verwacht de partij een uiteenzetting over wat er gebeurt wanneer zou blijken dat het opleidingsinstituut helemaal niet in het pand trekt. De forse verliezen die dan geleden worden zullen op de één of andere wijzen moeten worden gecompenseerd.