Lijst Linssen wil aanpassing van slecht leesbare parkeerautomaten

BERGEN OP ZOOM – Het kentekenparkeren werkt nog steeds niet optimaal in onze stad, meldt Lijst Linssen. De matige leesbaarheid van de schermen in de automaten is een grote ergernis en zorgt voor onnodige bekeuringen.

Burgerlid Ans van Eekeren schrijft het college aan, samen met raadslid Sander Siebelink. Na een rondje langs een aantal parkeerautomaten is gebleken dat ze bij helder zonlicht bijna niet te gebruiken zijn, met vervelende gevolgen zelfs voor goedbedoelende parkeerders.

Boetes voor betalende parkeerders

Wie parkeert moet op zo’n automaat het kenteken invoeren van de betreffende auto. Als er echter fel zonlicht valt op het display, is dit nog amper te lezen. Er wordt daardoor nog wel eens een fout gemaakt, waardoor de auto van de netjes betalende bezoeker bij een controle geregistreerd wordt en er een boete volgt. Van Eekeren heeft op verschillende locaties mensen gesproken die er hun beklag over doen, schrijft ze. “Vooral ouderen en mensen die wat kleiner van stuk zijn, ondervinden deze problemen.” Lijst Linssen wil weten van het college of er boven de displays een afscherming kan komen die voorkomt dat direct zonlicht zorgt voor de vervelende onleesbaarheid.

Stockfoto: © Pixabay/Hans Braxmeier