Lijst Linssen wil ‘busvrije’ Noordsingel na herinrichting

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Sander Siebelink (Lijst Linssen) wil dat de Noordsingel niet langer gebruikt wordt voor routes van de bussen van het openbaar vervoer. Momenteel is de Noordsingel op de schop vanwege herbestrating en de bussen worden omgeleid via de Zuidzijde Zoom. En dat bevalt het raadslid prima: zo worden de bochten bij de Korte Parkstraat vermeden, zodat daar geen oponthoud meer is. In een brief aan het College vraagt Siebelink om te onderzoeken of deze tijdelijke busroute niet zo kan blijven. Eén en ander heeft wel gevolgen voor de bushaltes bij de Montessorischool en het Mollerlyceum, die dan komen te vervallen.

De nu nog tijdelijke, alternatieve busroute gaat via de Stationsstraat, Arnoldus Asselbergsstraat en de Zuidzijde Zoom. DIt heeft volgens SIebelink het voordeel dat er geen oponthoud meer is in de Korte Parkstraat. In de oude situatie was daar regelmatig sprake van wachtende bussen, die de afslag richting de Arnoldus Asselbergsstraat moesten maken. Het kwam frequent voor dat er vier bussen achter elkaar stonden te wachten, aldus Lijst Linssen. Daarvan is nu geen sprake meer. Het busvervoer verloopt nu veel soepeler.

Scholieren oversteken

Aan het College vraagt Siebelink om die reden: "Is het college bereid om met de busvervoerders te spreken over voortzetting van dit alternatief nadat de werkzaamheden aan de Noordsingel zijn afgerond?" Hij geeft aan dat zijn partij zich realiseert dat de oversteek van met name scholieren van de Noordzijde Zoom over de Zoombrug naar de Zuidzijde Zoom wellicht een punt van zorg is. Daar zouden buschauffeurs in het algemeen echter adequaat en anticiperend handelen, aldus het raadslid. Aangepaste bebording en andere waarschuwingsmaatregelen zouden daarbij ook uitkomst kunnen bieden, stelt hij voor.

Foto: Pixabay/Unsplash